BIOGRAFIJA

Matjaž Kumelj, ki se je rodil 2.4.1987 v Novem mestu, deluje na glasbeni sceni že od leta 2005. Začel je, kot član skupine all4play, kjer so kaj hitro začeli osvajati najstniško populacijo v Sloveniji. Veliko so nastopali na festivalih pri nas in na tujem. Dosegli so odlično 4. mesto na Emi 2008, postali zmagovalci Makedonskega festivala, prodrli na hrvaške odre itn. Do leta 2011 so izdali dva samostojna albuma. Prvi se je imenoval “DJ”, leta 2011 pa so izdali drugi samostojni album z naslovom »Nevarna igra«. Leta 2012 je Matjaž pridobil naziv najlepšega Slovenca in postal Mister Slovenije. Tudi to delo mu je pisano na kožo in kot pravi, se glasba in modeling odlično povezujeta. Preprosto pravi, da zmore oboje!

Leta 2014 je Matjaž sprejel povabilo televizije POP TV, da se predstavi kot tekmovalec najbolj gledanega šova v Sloveniji v 2014, Znan obraz ima svoj glas. V treh mesecih trdega dela je pokazal 12 izjemnih imitacij in dokazal odlično glasovno sposobnost. Po končani sezoni oddaje se je odločil za solistično pot in ustvaril svojo prvo avtorsko pesem z naslovom “Daj mi dan”. Nadaljeval je z drugo solistično pesmijo z naslovom »Kemija«. Najnovejši single pa je duet z priznano pevko Alenko Godec z naslovom Kako, zakaj?.

Matjaž trenutno navdušuje v eni izmed glavnih vlog v muzikalu Mamma mia, ki še vedno podira rekorde gledanosti v Sloveniji! Nazadnje pa se je širši javnosti dokazal na Slovenski popevki 2017, kjer je, kot prvi v tekmovalnem delu nastopil s skladbo Po svoji poti.

V začetku leta 2018 je dobil glavno vlogo (Danny) v novem muzikalu Briljantina. Muzikal je začel veliko turnejo po Sloveniji. Ponovno mu je bil naklonjen izbor za Slovensko popevko 2018, kjer je Matjaž nastopil s skladbo “Živim na pol”.